Normandia

Confort, Rapiditate, Seriozitate +40-0250-997

Condiții de călătorie

Conditii de calatorie

- Calatorii care au rezervare sau care au biletul de calatorie platit anticipat vor fi prezenti la imbarcare cu 15 minute inainte de plecarea in cursa.

- In cazul locurilor rezervate, neprezentarea pentru imbarcare cu cel putin 15 minute inainte de ora plecarii determina anularea rezervarii si redistribuirea locurilor.

- Rezervarea telefonica nu inseamna confirmarea locului in mijlocul de transport. Firma isi rezerva dreptul de a face rezervari peste numarul de locuri al mijlocului auto cu o marje de pana la 10% si nu-si asuma responsabilitatea pentru rezervarile ce nu pot fi onorate din cauza gradului de ocupare. Firma are posibilitatea introducerii de curse suplimentare atunci cand cererea justifica acest fapt. 

- Transportatorul se obliga sa asigure transportul gratuit al copiilor sub 6 ani , iar daca se solicita loc pretul biletului este redus cu 50%. Peste varsta de 6 ani se acorda reducere pentru elevi/studenti, respectiv 20%.

- Studentii, elevii si pensionarii beneficiaza de reducere la transport pe baza carnetelor si cupoanelor.

- Veteranii si persoanele cu handicap, cat si detinutii politici, beneficiaza de transport gratuit pe baza cupoanelor, dar numai titularii acestora si insotitorii in baza procurii.

- Biletele cumparate on-line nu se pot anula; se pot reprograma cu 48 ore inainte de plecare. Valoarea acestora nu se restituie.

- IMPORTANT: Calatorii care au achizitionat bilete online au obligativitatea printarii si prezentarii acestor bilete la imbarcare.

Transportul bagajelor

- Persoanele care calatoresc cu autocarul pot fi insotite de bagaje dar nu mai mult de un bagaj de cala in greutate maxima de 25 kg si un singur bagaj de mana in greutate maxima de 10 kg. In cazul depasirii numarului de 1 bagaj de cala, acestea se taxeaza separat cu 10 lei/bagaj de catre agentiile Normandia.

- In salonul autocarului pot fi transportate numai bagajele de mana care pot fi tinute in mana sau deasupra scaunului pe care il ocupa pasagerul.

- Obiectele de valoare, banii si actele nu vor fi introduse in bagajele transportate in cala pentru bagaje, acestea fiind in grija calatorilor (nu raspundem in caz de pierdere sau furt)

- Calatorii sunt obligati sa-si supravegheze pe traseu precum si in statiile de oprire bagajele transportate in cala de bagaje precum si bagajele transportate in salonul autocarului.

- In caz de furt sau pierdere a bagajelor taxate de catre agentii si transportate in autocarele firmei Normandia in calele de bagaje, valoarea despagubirii este de 100 lei. Despagubirea se face de catre firma de asigurare sau de catre firma Normandia in functie de rezultatul cercetarilor.

- Persoanele transportate la bordul autocarelor Normandia precum si bagajele acestora sunt asigurate pentru riscul in caz de accidente.

TRANSPORTUL ANIMALELOR DE COMPANIE

Conform directivelor Comisiei Europene in autocarele Normandia animalele de companie pot fi transportate daca indeplinesc simultan urmatoarele conditii:

- sa fie anuntate odata cu achizitionarea biletelor de calatorie atat pentru proprietar cat si pentru animalul sau de companie.Biletele vor fi cumparate anticipat iar pretul biletului pentru animalul de companie este acelasi ca al stapanuilui dar fara reduceri.

- sa posede pasaport international de calatoire pentru animalul de companie

- animalul sa fie curat si sanatos

- sa posede carnet de sanatate in care sa fie mentionat "clinic sanatos" de catre medicul veterinar

- sa fie transportat in cusca de transport standard IATA.

Personalul angajat al firmei Normandia are dreptul sa dispuna daca animalul este sau nu acceptat la transport avand in vedere indeplinirea conditiilor obligatorii de transport precum si tinand cond de gradul de ocupare al autocarului.

Modificarea sau restituirea contravalorii biletelor cumparate anticipat din agentiile Normandia

· Orice modificare a datei înscrisă pe biletul de călătorie se va anunta cu minim 48 ore inaintea plecarii. In aceasta situatie modificarea se va face fara penalizare si doar in limita locurilor disponibile pentru cursa solicitata ulterior.

· Orice  renuntare la biletul de calatorie se va anunta cu minim 48 de ore inaintea plecarii. In aceasta situatie se va retine 20% din valoarea biletului de calatorie neutilizat. In caz de renuntare, dupa termenul de mai sus, nu se mai ramburseaza costul biletului, calatorul avand dreptul de a-si reprograma plecarea intr-o alta zi numai daca firma are locuri disponibile pentru cursa respectiva. Regula nu se aplica si pentru biletele achizitionate online.